معاون آموزشی مرکز طبی کودکان گفت: سرب موجود در هوای آلوده، هوش کودکان بویژه کودکان تا دو سال را کاهش میدهد. به گزارش ایرنا، محمودرضا اشرفی، افزود: آلودگی هوا در سنین بالاتر میتواند با تظاهراتی مانند سردرد، سرگیجه، مشکلات گوارشی و ریوی خود را نشان دهد اما بویژه در دو سال اول زندگی به شدت روی هوش کودکان تاثیرگذار است. فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، از والدین خواست تا از تردد کودکان خود در محیطهای دارای هوای آلوده جلوگیری کنند.
اشرفی خاطرنشان کرد: بین میزان سرب موجود در هوا و سطح هوش کودکان تاثیر معکوس وجود دارد و هرچه سرب موجود در هوا افزایش یابد، احتمال ابتلای کودکان به عقب ماندگی افزایش خواهد یافت. معاون آموزشی مرکز طبی کودکان تاکید کرد: آلودگی هوا میتواند تاثیرات مخربی بر مغز کودکان داشته باشد و موجب عقب ماندگی ذهنی آنان شود. به گزارش ایرنا، برخی تحقیقات جهانی نشان میدهد کودکانی که در محیط های دارای هوای آلوده زندگی میکنند، ضریبهوشی آنان ۱۰ امتیاز کمتر از کودکان دیگر است.
متخصصان تغذیه نیز پیشتر اعلام کرده بودند که در شرایط تراکم هوای آلوده، افراد باید تمام نیازهای تغذیه ای از جمله انرژی و پروتئین را تامین کرده و تا آنجا که میتوانند حتی اگر تشنه نباشند، آب خالص و گوارا مصرف کنند. به گفته این متخصصان، حتی در صورت تشنه نبودن، آب سالم را جرعه جرعه بنوشند زیرا سموم ناشی از آلودگی هوا در آب حل شده و از طریق ادرار و عرق دفع میشود.
طبق گزارشات جهانی، هوای آلوده و گرد وغبار سالانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را به کام مرگ میکشد و در ایران نیز به گفته مسئولان مربوطه، در هر ساعت دو نفر در تهران به علت آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۸
کوبا موفق به ریشه کنی انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند شد
کشور کوبا به عنوان نخستین کشور موفق در ریشه کن کردن انتقال ویروس اچ آی وی از مادر به جنین، از سازمان بهداشت جهانی (WHO) نشان اعتبار دریافت کرد.
دکتر مارگارت چان، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی (WHO) این دستاورد را به عنوان یک پیروزی عظیم و گامی مهم به سوی نسلی پاک از ایدز شمرد. او گفت که حذف این ویروس کشنده، یکی از بزرگترین دستاوردهای بهداشت عمومی است.
تلاش برای پایان دادن به انتقال ویروس اچ آی وی از مادر به جنین در کوبا، از سال ۲۰۱۰ میلادی توسط سازمان بهداشت جهانی و سازمان بهداشت پان در آمریکا (PAHO) آغاز شد. مراقبت های خاص دوران بارداری، زایمان سزارین و جلوگیری از تغذیه با شیر مادر، چند مورد از مهم ترین اقدامات در این زمینه هستند. در سال ۲۰۱۳ میلادی، تنها دو نوزاد با ویروس اچ آی وی به دنیا آمدند. قرار است این حرکت عظیم و همگانی در دیگر کشورهای آمریکا نیز صورت گیرد.
فرآیند اعتبار سنجی سازمان بهداشت جهانی، تاکید ویژه ای بر خدمات اجباری رایگان در راستای حفظ حقوق بشر دارد.
هرساله حدود ۴/۱ زن آلوده به ویروس اچ آی وی، باردار می شوند. بدون استفاده از روش های درمانی، شانس تولد نوزاد آلوده به ویروس حدود ۱۵ تا ۴۵ درصد است؛ درحالی که در صورت دریافت داروی های ضد ویروسی مادر و جنین، این احتمال به یک درصد کاهش می یابد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تعداد نوزادان متولد شده با ویروس اچ آی وی از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون، به نصف کاهش یافته است که این آمار مدیون استفاده از داروی های ضد ویروسی است.
HIV نوعی ویروس نقص ایمنی است که سبب عفونت سلول های سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آنان می شود. با پیشرفت عفونت، سیستم ایمنی ضعیف تر می شود و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می شود. ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود.
هیچ درمانی برای این بیماری کشنده وجود ندارد و داروهای ضد ویروسی فقط قادرند که روند سرعت بیماری را کند کنند.
ایدز از سوی سازمان بهداشت جهانی، ششمین بیماری کشنده نام گرفته است. در حال حاضر حدود ۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس HIV مبتلا هستند و تا کنون حدود ۳۹ میلیون نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند.
بدن آلوده به ویروس HIV ، پذیرای بیش از ۲۰ نوع عفونت کشنده و سرطان است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۳ میلادی، حدود ۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا هستند که از این میان ۲/۳ میلیون نفر کودک هستند. بیشتر مبتلایان در کشورهای کم درآمد و فقیر زندگی می کنند. ویروس HIV یکی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری سل است.
امروزه پیشرفت های علمی چشمگیری در درمان ایدز حاصل شده و قوانینی برای محافظت از بیماران وضع شده است؛ همچنین بشر درک بهتری از این شرایط دارد؛ اما هنوز افراد اطلاعات درستی از شیوه ی محافظت خود و دیگران از این بیماری ندارند و ایدز به عنوان انگ و تبعیض برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، باقی مانده است.
روز جهانی ایدز از این جنبه اهمیت دارد که به تمام ساکنان کره زمین و دولت ها یادآوری شود که ایدز از بین نرفته است و هنوز هم نیاز به منابع مالی، افزایش آگاهی، مبارزه با تعصب و بهبود آموزش در این زمینه وجود دارد.
رابطه جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراک گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنین، زایمان و شیردهی، مهمترین علل انتقال بیماری هستند.
منبع:
پزشکان بدون مرز
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۳۰
آبله مرغان در کودکان
آبله مرغان یک بیماری ویروسی است که از راه تنفس به بدن راه پیدا می کند. این بیماری معمولا کم خطر است و احتمال بروز آن در همه کودکان موجود است.
کدام گروه سنی از کودکان بیشتر در خطر ابتلا قرار دارند؟
بچه های زیر ده سال بیشتر در معرض تهدید این بیماری هستند و بیشتر کودکان تا قبل از این سن به بیماری مبتلا می شوند. ابتلا در سن بالاتر و یا در بزرگسالی برشدت بیماری می افزاید.
فصل ابتلا به آبله مرغان بیشتر در اواخر زمستان و اوایل بهار است. بچه هایی که به واسطه دریافت داروهایی خاص دارای نقص در سیستم ایمنی بدنشان هستند و یا نوزادانی که بیماری را از مادر خود در اواخر بارداری گرفته باشند ممکن است با عوارض پیچیده تری از بیماری مواجه شوند.
نشانه های آبله مرغان
بین زمان آلودگی به ویروس آبله مرغان و پدیدار شدن اولین علائم آن چهارده تا بیست و چهار روز فاصله وجود دارد. اولین علائم تب خفیف و سر درد است. در بچه های کوچک تر بی قراری نیز دیده می شود.
این علائم به زودی با جوش های خاصی همراه می شوند. بر آمدگی های قرمزی که به سرعت وسطشان از مایع پر می شود و با خارش همراهند. بعد از چند روز این جوش ها شروع به خشک شدن و بر آمدن می کنند.
جوش ها بیشتر روی بدن بروز می کنند ولی ممکن است حتی در دهان هم دیده شوند.
در هر ده مورد ابتلا، یک مورد می تواند به قدری علائم خفیفی ایجاد کند که اصلا توسط کودک یا والدین مورد توجه قرار نگیرد.
همراهی دیگر عفونت ها با ویروس آبله مرغان بسیار نادر است ولی گاهی سینه پهلوی ویروسی و دیگر عفونت های باکتریائی می توانند با این بیماری همراه شوند.
درمان آبله مرغان
همچون بیشتر بیماری های ویروسی درمان خاصی برای آبله مرغان وجود ندارد ولی اگر علائم نگران کننده ای غیر از موارد بالا مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.
برای نوزادان و بچه های در سنین کمتر نیز حتما به پزشک مراجعه کنید.
داروهای مسکن و آشامیدن مقدار زیاد مایعات، همچنین استفاده از داروهای ضد حساسیت برای کاهش خارش موثر است.
دست های کودک خود را پاکیزه و ناخن هایش را کوتاه نگهدارید. سعی کنید او را از خاراندن جوش ها منع کنید چرا که باعث کنده شدن آن ها و باقی ماندن جایشان خواهد شد.
جوش ها تا زمانی که کاملا خشک شوند می توانند عفونی باشند ولی استراحت در خانه و مدرسه نرفتن بیش از پنج روز لازم نیست.
در موارد بسیار شدید بیماری گاهی پزشکان داروهای ضد ویروس تجویز می کنند.
بعد از پایان بیماری، ویروس به صورت خفته در بدن می ماند و می تواند بعدها در بزرگسالی باعث بیماری زونا شود.